Snagom bilja do balansa hormona

Promena navika, izbalansirana ishrana, više odmora, redovna fizička aktivnost, izbegavanje stresa svakako jesu opcije, međutim koliko nas, stvarno ima mogućnost da vodi ovakav način života?

 

Zbog savremenog načina života naše telo i um su izloženi brojnim negativnim uticajima kao što su: prekomeran stres, fizička neaktivnost, neredovna i nepravilna ishrana. Baš ovo su razlozi da posegnemo za suplementima koji nam vrlo jednostavno mogu pomoći da dovedemo svoje telo u, relativno, mnogo bolje stanje.

 Značaj nivoa testosterona u telu

Brojne studije su pokazale da faktori poput stresa, nepravilne ishrane i manjka sna mogu dovesti do smanjenog nivoa testosterona kod muškaraca kao i disbalansa hormona kod žena. Osobe kod kojih je detektovan niži nivo  testosterona žalile su se na simptome kao što su: manjak koncentracije, umor,  slabost u mišićima, erektilna disfunkcija, smanjen libido, depresija i anksioznost.

Testosteron pored uloge u reproduktivnom sistemu ima i druge značajne funkcije u organizmu. Uključen je u održavanje nivoa minerala u kostima, povećanje mišićne mase, pozitivno utiče na raspoloženje, pretpostavlja se da sprečava razvoj dijabetesa tipa 2, pojačava imuni sistem i drugo.

Sve više podataka ukazuje na to da je smanjen nivo testosterona kod muškaraca veoma zastupljen.

 

Rešenje

Promena navika, izbalansirana ishrana, više odmora, redovna fizička aktivnost, izbegavanje stresa svakako jesu opcije međutim, koliko nas, stvarno,  ima mogućnost da vodi ovakav način života? Tu na scenu stupaju suplementi, koji naravno ne predstavljaju zamenu za zdrav život, ali su itekako velika pomoć.

 

O proizvodu

Tribulus terrestris je suplement koji podstiče prirodnu produkciju testosterona u organizmu. Dobija se iz biljke Tribulus terrestris po kojoj je i dobio  naziv. Pozitivni efekti upotrebe ove biljke zabeleženi su još u Staroj Grčkoj, Indiji i Kini, gde se koristila kao afrodizijak.

Suplementi na bazi Tribulus terrestrisa postaju popularni među bodibilderima i dizačima tegova tokom 70-tih godina zahvaljujući svojim efektima u povećanju snage i mišićne mase bez štetnog delovanja.

 

Iskustva

Iskustva korisnika govore da su osetili razliku već nakon par nedelja korišćenja, a da su evidentirana poboljšanja u koncentraciji, snazi, libidu i mnogim drugim segmentima. Redovnom upotrebom dolazi i do povećanja produkcije spermatozoida i njihove bolje pokretljivosti.

Kod žena je bio koristan kod balansiranja hormona.

 Neophodno je da naglasimo da ovaj suplement nije lek i ne može se koristiti kao zamena za odgovarajuću terapiju pri lečenju određenih oboljenja. Ukoliko bolujete od neke bolesti, pre upotrebe konsultujte se sa lekarom.

 

Upotreba

Preporučena doza je 1 tableta dnevno na prazan stomak, najbolje ujutru. Za postizanje maksimalnih rezultata, na dan treninga uzeti još jednu tabletu, 30 minuta pre početka fizičke aktivnosti ili pre spavanja.

Možemo zaključiti da je balans hormona neophodan za dobar kavalitet života a optimalan nivo testosterona značajan ne samo sa aspekta fizičkog izgleda i nadogradnje mišićne mase, već i efikasnog funkcionisanja celog organizma.

Na Vama ostaje da procenite koliko je bitno, shodno mogućnostima, izmeniti navike i pomoći sebi suplementima ovog tipa.

 ___ . ___